Plasele de tantari sunt un accesoriu indispensabil pentru geamuri. Ieftine si usor de montat, acestea isi fac treaba cat se poate de bine, tinand la distanta deranjantele zburatoare, precum si praful, polenul, puful de plop sau alte zburatoare care chiar daca nu te inteapa, pot provoca numeroase neplaceri.
Dat fiind faptul ca plasele de tantari sunt intr-un contact permanent cu mediul exterior, ochiurile acestora se murdaresc frecvent cu praf si impuritati. Daca vrei sa te bucuri atat de protectie impotriva insectelor, cat si de lumina si aer curat, este important sa iti creezi o rutina de curatare a plaselor.
In momentul in care te-ai hotarat sa cureti plasele, trebuie sa personalizezi rutina de curatare in functie de tipul acestora:
Elegante si eficiente impotriva tantarilor si a altor vietati, plasele de tip plisse au nevoie de o minima intretinere pentru a fi eficiente pe termen lung. Este suficient sa le aspiri usor, de-a lungul pliurilor, ca sa nu se deformeze.
In cazul plaselor de tantari pe balamale curatarea poate sa fie ceva mai profunda, deoarece poti scoate plasa si o poti supune unui jet de apa sub dus. Daca nu vrei sa o demonetzi, o poti curata cu buretele umezit, exact la fel ca si in cazul plaselor Plisse.
Atentie maxima la profilul de aluminiu! Atunci cand cureti o plasa cu balamale este bine sa acorzi atentie ramei de aluminiu. Aceasta este destul de sensibila si poate sa fie deformata la socuri fizice sau la presiuni prea mari.
Sunt plasele pe care le prefera foarte multi utilizatori datorita faptului ca nu necesita foarte multa intretinere. Acestea pot fi stranse intr-o caseta de aluminiu atunci cand nu sunt folosite, ceea ce le protejeaza impotriva conditiilor climatice nefavorabile sau a deteriorarii. Chiar si ele trebuie sa fie curatate ocazional cu un burete imbibat in apa calda.
Indiferent care este tipul de plasa de tantari pe care il ai, este bine sa respecti cateva reguli atunci cand alegi sa le cureti:
· Nu folosi aspiratorul cu aer cald, deoarece poate deteriora plasa!
· Foloseste doar bureti sau carpe moi! O perie de sarma, spre exemplu, poate sa deterioreze ochiurile plasei;
· Asigura-te ca plasa trece printr-un proces de curatare profunda la inceputul fiecarei primaveri si prin simple curatari cu buretele cu apa calda o data pe luna.
Curatarea frecventa a plaselor de tantari poate sa prelungeasca durata de viata a acestora si de asemenea, te poate feri de o multime de probleme: praf, alergeni, muste, gandaci, etc.