Cine nu isi doreste sa isi protejeze locuinta de razele puternice ale soarelui in timpul sezonului cald? Putine metode se dovedesc a fi eficiente, insa printre acestea se numara si rulourile exterioare, care capata un nivel tot mai ridicat de popularitate. Pe langa faptul ca reduc semnificativ zgomotul de afara si redau confortul termic atat in timpul sezonului cald, cat si in timpul sezonului rece, rulourile reusesc sa creeze o atmosfera intima si un nivel ridicat de confort in propria locuinta.
Proprietarii de case care s-au hotarat sa isi instaleze rulouri exterioare se prezinta intr-un numar cat mai generos, datorita beneficiilor pe care le pot obtine. Principalele tipuri de rulouri pe care le pot lua in considerare sunt prezentate in cele ce urmeaza.
1. Rulouri aplicate
Rulourile exterioare aplicate se instaleaza in exteriorul tamplariei din PVC, care trebuie sa fie deja montata. Cele mai multe modele sunt dotate cu lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica. Acestea sunt de doua feluri: electrice, actionate prin intrerupator sau telecomanda, si manuale, actionate prin intermediul manivelei, snurului sau panglicii. Din fericire, si acest model este disponibil intr-o gama variata de culori, fiind asemanator cu tamplaria PVC.
In concluzie, achizitionarea rulourilor exterioare se dovedeste a fi o investitie utila, mai ales pentru viitor, oferind un confort ireprosabil atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere fonic. De asemenea, produsele pot fi gasite la Wind Decor la preturi accesibile si intr-o gama generoasa de culori.
2. Rulouri cu plasa incorporata
Rulourile exterioare care au plasa incorporata sunt realizate adesea din aluminiu extrudat si ofera un grad ridicat de protectie in locuinta. Acestea sunt adecvate pentru atat pentru o casa, cat si pentru un apartament, fiind de un real ajutor mai ales in zilele calduroase de vara, protejand locuinta de insecte. De asemenea, pe langa faptul ca isi indeplinesc cu succes rolul practic, rulourile cu plasa incorporata sunt si estetice, avand un design modern.
3. Rulouri electrice
Cele mai multe modele de rulouri electrice sunt realizate din aluminiu si sunt echipate cu lamele tot din aluminiu. Din fericire, dimensiunile pot fi personalizate in functie de necesitatile clientului, dupa ce agentul efectueaza toate masuratorile importante. In general, lamelele din aluminiu sunt dotate cu spuma poliuretanica, ceea ce contribuie la obtinerea confortului fonic si termic dorit.
4. Rulouri suprapuse
Rulourile exterioare suprapuse se monteaza, de obicei, cu tamplaria. Conform specialistilor, este indicat ca acestea sa fie aplicate in momentul in care tamplaria PVC nu este inca montata sau in momentul in care se intentioneaza inlocuirea sa. In ceea ce priveste caseta ruloului, aceasta trebuie sa fie instalata in interior. Vestea buna este ca ruloul poate sa fie controlat atat manual, cat si electric. In plus, exista o gama variata si in ceea ce priveste culorile disponibile pe piata.
5. Rulouri transparente
Rulourile transparente se folosesc adesea pentru foisoare, terase si balcoane, protejandu-le in mod corespunzator de intemperii, vant si zapada. Acestea exista in 3 variante si anume: cu capse si bride (mai mult fixe, dar si varianta mai ieftina), tip rulou necasetate (actionate cu manivela, se pot oricand urca si cobori fara mari eforturi) si tip rulou casetate (actionate cu manivela sau electrice cu telecomanda) De regula, pretul este accesibil, insa poate sa sufere modificari in functie de tipul de folie ales.
In concluzie, achizitionarea rulourilor exterioare se dovedeste a fi o investitie utila, mai ales pentru viitor, oferind un confort ireprosabil atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere fonic. De asemenea, produsele pot fi gasite la Wind Decor la preturi accesibile si intr-o gama generoasa de culori.